SAMIR ALIČIĆ // Vizionar sa receptom za ostanak mladih u BiH

Dok omladina glavom bez obzira bježi i gleda da napusti bh. beznađe, mladi poduzetnik i poljoprivrednik, ne samo da nudi kratkoročni recept već i dugoročnu viziju kako tome stati na kraj.

Samir Aličić iz Izačića organizator je jedne od najvećih štraparijada, koja okupi veliki broj ljudi iz BiH i regiona, čime važi za jednog od najvećih promotora vraćanja povjerenja i zajedništva među ljudima u posrnulom bosansko-hercegovačkom društvu.

-Aličić je i veliki poljoprivrednik, odskora se počeo baviti i stočarstvom, te uzgojem tovne junadi, vlasnik je Disko kluba “Cazablanka”, zaljubljenik u konje, ima namjeru otvoriti stočnu pijacu i sajam…

Treba li nešto više reći o ovom mladom poduzetniku?, za početak sasvim dovoljno i dobar putokaz za mlade kako da ostanu u svojoj voljenoj državi, a za političare dobra lekcija, jer Samir Aličić sve radi bez podrške bilo kojeg nivoa vlasti, jedina podrška mu je porodica.

Dok naši političari, služeći se populističkim metodama ispiranja mozgova, nastoje 100 %-tno ovladati našim duhom i umom kako bi im po potrebi mogli služiti (najčešće pred izbore), ne mareći za mlade niti za bilo koga drugog (osim za sebe) a najmanje za državu BiH, Samir radi i djeluje za dobrobit sebe i svoje porodice a i bh. društva u cjelini.

Možda naši političari nešto nauče, pa i neku pouku izvuku iz Samirovog nastupa i djelovanja.

Pogledajte video puno toga će vam reći: