Dževad Harbaš – “Priče iz naših avlija 2”

Dževad Harbaš rođen je u Bihaću. Školovao se u Bihaću, Sarajevu i Banjoj Luci. Sudbina se tragično poigrala s njim i kao mlad doživljava nesreću.

Zbog povreda koje je zadobio odlazi u invalidsku penziju. Spriječen bolešću da se dalje usavršava, knjiga postaje njegova najveća ljubav i utjeha.

Kao mlad čovjek u penziji sa beskrajnim slobodnim vremenom, posvetio je svoje dane, sate i minute u prikupljanju autentičnih događaja iz historije, geografije, mitologije, sporta, filma itd. Kao veliki zaljubljenik u kviz, izdaje tri knjige o kvizovima: Kvizologija za sve uzraste, Kvizologija 2 i Kvizologija 3, nekoliko brošura i knjiga iz historije kao i zbirku pripovijetki : “Priče iz naših avlija”, a nedavno je izdao novu knjigu “Priče iz naših avlija 2”, koju vam predstavljamo.

Da napomenemo, “Priče iz naših avlija” je također i jubilarno ili preciznije deseto izdanje našeg spisatelja.

Bišćanin Dževad Harbaš je svojom novom knjigom “Priče iz naših avlija 2”, kao i prethodnom “Priče iz naših avlija”, čiji je ovo nastavak, dao poseban pečat jednom vremenu, vremenu  60-ih, 70-ih i 80-ih godina.

Ovim svojim knjigama Harbaš postaje baštinar i čuvar tog istog vremena, ovjekovječuje ga i čuva od zaborava.

“Priče iz naših avlija 2” nastavljaju kontinuitet Harbaševih nostalgičnih, emotivnih priča prošaranih humorom i komičnim scenama. Svaka priča predstavlja jedan zaseban događaj i doživljaj, a mnogi će u istim, vjerovatno, prepoznati i sami sebe jer predstavlja simboličan duh vremena. Knjigu možete naručiti u elektronskom ili štampanom obliku, također možete naručiti obje knjige u setu, koje ćete dobiti u ukrasnoj kutiji.

Cijena je povoljna a svim zainteresiranima sa područja grada Bihaća Harbaš će knjigu dostaviti lično na kućnu adresu. Dževada Harbaša možete kontaktirati putem inboxa na Facebook profilu.