ASDA Cazin: U OO SDA Cazin bi trebali znati da je šutnja ponekad zlato

U saopćenju OO SDA Cazin, koje je danas objavljeno na portalima, u naslovu se navodi da je to „Reakcija na saopćenje A SDA“. S obzirom da nismo proteklih dana imali nikakvo saopćenje za javnost, ali navikli da se u ovoj Općinskoj organizaciji ponekad oglašavaju i mjesec dana nakon nekog događaja, potrudili smo se, u demokratskom duhu, obratiti pažnju o kakvoj je reakciji riječ ali smo tek tada ostali iznenađeni.

Naša lokalna SDA do te mjere je neinformisana da ne znaju da se Stranka demokratske aktivnosti u više navrata već javno očitovala o pokretanju revizije tužbe BiH protiv Srbije za agresiju i genocid i dala svoju podršku ovom procesu. Kako ubuduće ne bi pravili ovakve ispade u medijima, vodećim ljudima u SDA Cazin toplo preporučujemo bolje praćenje dnevnih aktuelnosti na političkoj sceni, ali i bolju komunikaciju sa vlastitim predsjednikom stranke i članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem koji je o ovom pitanju obavio konsultacije s predsjednikom Stranke demokratske aktivnosti BiH mr. Nerminom Ogreševićem.

Takođe, zahvaljujemo na brizi i pažnji da A SDA svojim imenom bude dovoljno zastupljena u vašim svakodnevnim aktivnostima.