Ovo je Pero Klarić, prije četiri mjeseca iz Solina je krenuo u posjet sinu, snimljen je kako izlazi s autoceste, a onda je odjednom – nestao

U subotu se napunilo točno četiri mjeseca otkada je nestao 59-godišnji Pero Klarić, rodom iz Bihaća, koji je posljednjih nekoliko mjeseci imao prijavljeno boravište u Solinu. Iako je njegova obitelj nestanak prijavila policiji 27. listopada i iako su oni poduzeli sve u okviru svojih mogućnosti da ispitaju što se s Perom dogodilo, do danas o njemu nema ni traga ni glasa.

Nestali Klarić je, inače, imao prijavljeno prebivalište u Korenici gdje je i živio donedavno kad se razveo. Prema opisu koji je objavila policija visok je oko 190 centimetara, ravne prosijede kose, kestenjastih velikih očiju, klempavih velikih ušiju, ovalnog lica i srednje razvijene građe, a na desnoj nozi ima tetovirane golmanske rukavice i nogometnu loptu.

Prema onome što nam je ispričao njegov brat Zlatko, Pero je tog 18. listopada krenuo svojim golfom 3 boje trule višnje i registracijske oznake GS 495 CI iz Solina prema Gospiću kako bi posjetio srednjeg od svoja tri sina. No, do sina nikada nije došao, a nitko otada nije vidio ni njega ni automobil. Posljednji trag koji postoji jest snimka nadzorne kamere koja pokazuje da je izišao s autoceste na izlazu Gospić oko 18 sati tog utorka.

– Njegov mobitel je “mrtav” i ne može mu se ući u trag, a zadnje što znamo jest da je razgovarao s nekim prijateljima, jednim iz Korenice i jednim iz Gospića. Pero je radio kao zaštitar u “Sokol Mariću” dok je bio u Korenici, čuvao je Finu, a i po Splitu je nakon dolaska radio kao civilni zaštitar po trgovinama. Koliko znam, nikada nije imao nešto posebno puno para, pa stanovao je kod sestre u Solinu, a od plaće je odvajao i za alimentaciju.

Svih ovih mjeseci tijekom svih razgovora koje smo imali s ljudima nigdje se nije pojavila informacija da je nekome nešto dugovao, da je upao u neke probleme i slično. Inače se bavio tapeciranjem namještaja i branio je za lokalni nogometni klub – kazao nam je njegov brat Zlatko. Na naše pitanje odgovara da je njegov brat nakon razvoda imao neke kontakte sa “ženskim osobama, ali ne znam kojima i kakve vrste”.

– Svi želimo da se ova situacija što prije riješi, pa šta je da je, ova neizvjesnost nas ubija. Molim sve koji imaju bilo kakva saznanja da jave policiji. Nemoguće je da u današnje vrijeme i čovjek i auto nestanu i da nitko ništa ne zna – kaže Zlatko.

Iz splitske su nam policije potvrdili da su zaprimili dojavu o nestanku i da su odmah kontaktirali policijsku postaju u Korenici. Također, potvrđeno nam je da su do sad obavili veći broj obavijesnih razgovora, no dosad ništa nije pomoglo da se locira gdje je nestali Klarić.