Press konferencija KO A SDA; „Za krizu vlasti i stanje u USK odgovornost snosi premijer Rošić“Press konferencija KO A SDA; „Za krizu vlasti i stanje u USK odgovornost snosi premijer Rošić“

U Kantonalnom odboru Stranke demokratske aktivnosti danas je održana press konferencija na kojoj je istaknuto da se aktuelni premijer USK Husein Rošić i njegovi stranački kolege te partneri u vlasti, protekla tri dana bave isključivo Strankom demokratske aktivnosti i općinom Cazin umjesto rješavanjem niza problema zbog kojih su izgubili podršku u Skupštini USK i doveli se u pat poziciju.

–„Stranka demokratske aktivnosti, pojačanjem broja svojih zastupnika u Skupštini jeste ojačana i to za naše političke protivnike jeste neugodno iznenađenje koje su oni očito doživjeli vrlo emotivno. Međutim, A SDA ima sedam zastupnika i nismo jedini koji su nezadovoljni radom Vlade. Uz građane kantona, nezadovoljstvo dijelimo i sa velikim brojem kolega iz drugih političkih stranaka, pa čak i iz vladajuće SDA. Znači, ako polovica zastupnika u Skupštini ima drugačije mišljenje, to bi trebao biti problem kojem se pristupa razmatranjem i traženjem rješenja, a ne dizanjem jeftinih političkih hajki u medijima kakvima smo svjedoci“, kazao je predsjednik A SDA BiH mr. Nermin Ogrešević.

Po njegovim riječima, izgradnja kanalizacije u općini Cazin je potpuno transparentan projekat koji ima podršku međunardnih partnera i koji niti zadužuje USK niti stavlja u lošiji položaj druge općine, te je prava sramota za zvaničnike jednog kantona na ovaj ga način omalovažavati i koristiti u dnevno-političke svrhe. Umjesto hajke na općinu Cazin, koja iznad svega nastoji nametnuti trend razvoja i u ostatku kantona, predstavnici vlasti u USK trebali bi odgovoriti građanima na probleme s kojima se svakodnevno suočavaju.

–„ Zbog čega nema grijanja u školama, u kantonalnim institucijama? Zašto se pacijenti smrzavaju u Kantonalnoj bolnici? Zašto plaćamo toliko lijekova i nalaza? Zašto je ovakvo stanje u Unsko-sanskim šumama i zašto nije pokrenuta proizvodnja u DI Sanica? Šta je s obećanim cestama i aerodromima? Premijer Rošić nije nikakvo novo lice već osoba sa dugim stažom u politici i oduvijek je pripadao vladajućoj strukturi. Prema tome, od njega nam trebaju odgovori na ova pitanja. Ali odgovori s argumentima i dokazima“, istaknuo je Ogrešević.

Premijer Rošić pozvan je da prestane sa hajkom na Cazin i A SDA, već da se prihvati posla za koji je dobro plaćen i riješi probleme s kojima se građani nose, kao i političku krizu u Skupštini USK koju je proizveo obračunavajući se sa vlastitim stranačkim kolegama.