Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić održao sastanak sa igračima i upravom NK Jedinstvo (VIDEO)

S ciljem transparentnog i javnog rada , bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić održao je danas sastanak sa dijelom Uprave i igrača Nogometnog kluba Jedinstvo Bihać. Pred današnju prozivku i početak priprema za proljetni dio prvenstva , gradonačelnik Fazlić upoznao je igrače i upravu sa spremnošću gradske uprave da pomogne rad NK Jedinstva, te je shodno Odluci o privremenom finanaciranju grada Bihaća , danas izdvojeno 20.000 KM neophodnih za nesmetan rad kluba.


Istaknuvši da je značaj NK Jedinstva za grad Bihać nemjerljiv, gradonačelnik Fazlić kazao je danas da se NK Jedinstvo ne može samo finanacirati sa gradskog budžeta, već se shodno velikoj podršci građana i privrednika, trebaju tražiti rješenja i kroz ulazak privatnog kapitala u klub.

“ Prvo što želim kao gradonačelnik uraditi jeste depolitizirati NK Jedinstvo i ja neću postavljati nikog svog u Upravu niti ću dozvoliti da se politički interesi prelamaju preko ovog kluba. Istovremeno kod donošenje novog budžeta zalagati ću se da se uvrste sredstva za normalan rad kluba. Posebno ću se založiti da se izdvajaju sredstva za infrastrukturu i za omladinske kategorije uz kriterije kao što je broj članova, rezultat i nivo takmičenja “-kazao je gradonačelnik Fazlić.

Osvrćući se na godišnje potrebe ovog kluba , gradonačelnik Fazlić kazao je da je do sada bila praksa da se u dvije godine izdvoji i do 1,5 miliona KM, a da pri tom nema rezultata, nije povećan broj igrača i ne igra se viši rang takmičenja.

“Mi ćemo se potruditi da se NK Jedinstvo ne ugasi i da se stvore zdrave osnove da ovaj klub bude sportski kolektiv svih građana Bihaća, a ne sportski kolektiv gradonačelnika i budžeta “- istakao je gradonačelnik Fazlić