VIDEO // Dodik najavio referendum o ocjepljenju za proljeće, novinarka RTS ga napala …

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik gostovao je 2016. godine u emisiji ‘Upitnik’ RTS-a, koju vodi novinarka Olivera Jovićević, u Srbiji prozvana Voštana Žuta Olja zbog svog britkog jezika i direktnih, često neugodnih pitanja koje postavlja svojim sagovornicima.

Oči u oči sa nemilosrdnom Oljom, Dodik je bio izložen pitanjima o “nezakonito stečenoj imovini, utaji poreza, korišćenju politike da bi se lično obogatio…”, a javnost u Srbiji ostala je zapanjena načinom na koji je predsjednik Republike Srpske bio tretiran u studiju javnog servisa.

“Napala je usred Beograda predsjednika Srpske kao da je najveći kriminalac… Bez imalo poštovanja za njegovu funkciju i činjenicu da predstavlja dva miliona Srba iz Republike Srpske, sve vrijeme odbijajući da čuje bilo koji argument… Sramota me je ovakvog javnog servisa… I ko nije za Dodika, večeras bi ga branio od ove aždaje…I zaslužio je zatvor, samo nebo zna koliko je taj pokrao…Zavio je region u crno…”

Ovo su samo neki od komentara koji su uslijedili na društvenim mrežama nakon emisije, a kako je sve to izgledalo pred kamerama, pogledajte u video-snimku…