Saopštenje za javnost Centrale DF-a povodom medijskih natpisa o rekonstrukciji Vlade USK: “Svaki član DF-a koji bi eventualno pristao da uđe u takvu Vladu i postane ministar automatski će biti brisan iz članstva stranke”

Vezano za informaciju i pisanje pojedinih medija kako DF i SDP danas, na vanrednoj sjednici Skupštine Unsko – sanskog kantona, ulaze u sastav Vlade USK, nalazimo za shodno da obavjestimo bh javnost o istinitim činjenicama:

1.    Danas se ne održava nikakva sjednica Skupštine Unsko – sanskog kantona.
2.    DF ne uzlazi u Vladu Unsko – sanskog kantona danas, logično jer nema sjednice, ali ni ubuduće kada bude sjednica skupštine istog. Svaki član DF-a koji bi eventualno pristao da uđe u takvu Vladu i postane ministar automatski će biti brisan iz članstva stranke. Dakle, neće biti ministara iz reda DF-a.
3.    Tačna je činjenica da su DF i SDP imali ponudu od strane A-SDA da se sruši aktuelna Vlada USK i da se zajednički pravi nova, što je uključivalo i ponudu od strane A-SDA da DF i SDP imenuju novog premijera Vlade USK. Podrazumijeva se da smo i to odbili.

Iz navedenih razloga, a koristeći ovu priliku, želimo zamoliti A-SDA i SDA da više ne pokušavaju svoje nesporazume, političke ratove i međusobna podmetanja, rješavati uplitanjem Demokratske fronte. Mi u DF-u ćemo raditi isključivo u interesu građana što podrazumijeva podršku svemu što ljudima, u ovom slučaju u Unsko – sanskom kantonu, nosi korist. Pod tom podrškom mislimo i na prijedlogle, inicijative, projekte, koji mogu doći i od strane A-SDA, ali i SDA, pod uvjetom da su smisleni, korisni, a da nisu plod korupcije ili međusobnog podmetanja.