Sutra rekonstrukcija Vlade USK // Ko su novi ministri ???

Prema nezvaničnim informacijama, s kojim raspolaže naš portal, sutra bi trebalo doći do dugo najavljivane rekonstrukcije Vlade Usnko–sanskog kantona.

Podsjećamo da je trenutna Vlada “manjinska”, te kao takva je trebala biti prelazno riješenje do okončanja lokalnih izbora.  Od tad pa do danas u javnost su “curile” različite informacije o rekonstrukciji Vlade ali ništa konkretno se nije dešavalo. Kadrovi SDP-a i DF-a su odlazili u Sarajevo po mišljenje stranačkih centrala, dok su od koalicije SDA-SBB ruke digli i laburisti, jer im podrška nije uzvraćena u Kladuši.

Kako naš portal saznaje, od izvora bliski pregovaračkim timovima stranaka koje će učestvovati u radu “nove” Vlade, stvari su napokon posložene te bi se rekonstrukcija Vlade trebala desiti sutra.

Sastav nove Vlade još nije poznat te u javnost izlaze razna imena.  Poznata je činjenica da će u novoj Vladi SDP i DF dobiti pet ministarskih pozicija, a  jedina stvar koja je za sad definitivno sigurna je da će Husein Rošić i dalje ostati na poziciji premiera.

Službenih najava sjednica Vlade ili Skupštine još uvijek nema,  a šta će se tačno desiti i da li će se Unsko-sanski kanton dobiti stabilnu vladajuću većinu mogli bi smo saznati sutra u jutro.

/Pozadinska fotografija preuzeta sa portala Biscani.NET