SDA Bužim: Reakcija na press načelnika Durakovića

OO SDA Bužim uputila je reakciju na press općinskog načelnika Zikrije Durakovića, koju prenosimo u cjelosti.

Jučerašnjom  press konferencijom općinski načelnik  Zikrija Duraković je samo potvrdio ono što smo znali – dobili smo načelnika bez vizije, ideje, i znanja da obnaša tu važnu  i značajnu funkciju za  građane općine Bužim.

Da je tako, govori njegovo obraćanje u kojem ni u jednom trenutku, kao ni u predizbornoj kampanji,  nije spomenuo planove za razvoj Bužima, niti i jedan projekat koji planira realizirati u svom mandatu, a koji bi bio na dobrobit svih građana.

Umjesto toga, posegnuo je za zlonamjernim, neistinitim i netačnim izjavama o radu organa uprave i bivšeg načelnika, u cilju obmane naših građana.

SDA Bužima osuđuje ovakav vid nekorektne i neistinite komunikacije općinskog načelnika Zikrije Durakovića prema građanima općine.

Mi smo i ranije upozoravali o kome se, u profesionalnom i moralnom smislu radi, te nas ne iznenađuje nepoznavanje procesa u općini, kao i nepoznavanje budžeta, ali nas zabrinjava drskost i loša namjera aktuelnog načelnika.

Načelniku Durakoviću poručujemo da nema potrebe da vodi posebnu brigu oko naše sportske dvorane, zbog toga što će to biti jedini  projekat u Bužimu završen u njegovom mandatu, jer iza istog stoji Stranka demokratske akcije.

U vezi s tim, pozivamo aktuelnog načelnika da ne gubi dragocjeno vrijeme na poslove iz nadležnosti istražnih i sudskih organa, već da, ukoliko postoje sumnje u  zakonitost izgradnje ovog ili bilo kojeg drugog projekta, o istom upozna nadležne institucije.

SDA Bužim čvrsto stoji iza činjenice da je u mandatu  općinskog načelnika  Agana Bunića, napravljen veliki  iskorak u izgradnji i razvoju naše općine,  te stvorene pretpostavke za otpočinjanje i završetak dugo čekanih projekata.

Nažalost, početak mandata novoizabranog načelnika nam kazuje da će se sa istim stati. Vrijeme će pokazati.

OO SDA BUŽIM