KŠC Bihac obustavlja nastavu zbog neispunjavanja obveza Vlade Unsko-sanskog kantona

OBAVIJEST

Obavještavamo roditelje i učenike JU Katolički školski centar „Ivan Pavao II“ u Bihaću da će se održavanje nastave obustaviti od 07. prosinca 2016.godine.

 

Na ovaj korak smo se odlučili zbog neispunjavanja obveza Vlade Unsko-sanskog kantona iz Ugovora o međusobnim pravima, obvezama i odgovornostima između Unsko-sanskog kantona i JU Katolički školski centar „Ivan Pavao II“ Bihać potpisanog 30.svibnja 2014.godine.

 

Prema ovom Ugovoru, Vlada USK se obvezala financirati samo plaće i naknade zaposlenika KŠC-a (bez troškova struje, grijanja, telefona, itd.) u skladu s Pedagoškim standardima i normativima za srednje obrazovanje (Sl.glasnik USKbroj 14/4, 12/10, 8/11) i Zakonom o budžetima u FBiH (Sl.novine FBiH broj 102/13, 9/14 i 13/14).

 

Do danas, 06.12.2016. godine, Vlada USK nije isplatila plaće djelatnicima za rujan / septembar 2016. Godine. Vlada je svim drugim budžetskim korisnicima isplatila plaću, a nama je obustavljena bez ikakvog pismenog obrazloženja. Vodili smo više razgovora s Vladom i Ministarstvom, no nisu urodili plodom. Vijeće roditelja na svojoj sjednici 05.12.2016. je podržalo djelatnike KŠC-a.

 

Žao nam je što je do ovoga moralo doći, ali naši djelatnici ne mogu raditi u 12. mjesecu, a nije im isplaćena pravedna naknada ni za 9.mjesec, a drugima jeste, čime smo dovedeni u neravnopravan položaj!

 

Nakon ispunjavanja obveza Vlade USK nastavit će se rad KŠC-a, a o čemu će učenici i njihovi roditelji biti blagovremeno informirani.

 

Roditeljski sastanak će biti održan 7.12.2016. godine u 17h.

 

Zahvaljujemo se na razumijevanju!

 

Uprava KŠC-a