SDA USK-a ne želi promjene, izborni gubitnici nagrađeni pozicijama

Unatoč (ne)osnovanim očekivanjima dijela optimističnih članova SDA USK-a da će u narednom periodu doći do promjene kursa posrnule politike na kantonu, to se nije desilo.

Pompezno najavljena povjereništva u pojedinim općinskim organizacijama, svela su se na djelimično pregrupisavanje istih propalih i gubitničkih, lokalnih stranačkih moćnika.

Težak poraz na lokalnim izborima i gubitak vlasti u lokalnim zajednicama kao najbitnijeg, za građane najbližeg nivoa političkog djelovanja, bilo je posljednje upozorenje. SDA na Unsko-sanskom kantonu u maniru propalih srbijanskih politika sa Gazimestana, bez imalo osjećaja za realnost razvija u svojim redovima, takozvani vidovdanski mit o nepostojećoj pobjedi. I dok svi svjedočimo porazu i strmoglavom padu ove nekad najjače stranke na kantonu, oni sami promoviraju pobjedu i to ne običnu, veliku pobjedu.

Očito ne vide problem u sebi već u drugima. Neko će već biti kriv, možda građani i članstvo što se drznulo da misli drugačije od njih. Stoga očekivati je javni poziv kantonalnog rukovodstva: Građani svih općina, gospodo Krajišnici, PROMIJENITE SE!  Promijenite se po mjeri Kasima Mulalića, Asima Kambera, Amira Avdića i Šemsudina Dedića. Mislite i promišljajte kao oni.

A oni misle da je izbor osuđenog ratnog zločinca, Fikreta Abdića za partnera u kantonalnoj vlasti bio ispravan. Oni misle da je sve ružičasto, da oko njih cvjeta cvijeće (možda njihovim uskointeresnim grupicama i cvjeta)  i mirišu ruže. Oni nas uvjeravaju da  građani masovno doseljavaju u Sanski Most i sl.

Ono što oni misle ulješpava, te (često i neistinito) građanima saopštava zaljubljenik tv kamera i fotoaparata, mlađahni i samoljubivi Rošić. Oni koji tako ne misle bit će isključeni ili satanizirani kao odmetnici i državni neprijatelji.

Uostalom sve je ovo nedavno već viđeno u “Državi za čovjeka”, a ishod i kraj priče “narod ZNA”