Zajednička saradnja grada Bihaća i Univerziteta Sarajevska škola za nauku i tehnologiju

Zajednička saradnja grada Bihaća i Univerziteta Sarajevska škola za nauku i tehnologiju

Gradska uprava Bihaća proteklih godina ostvarila je odličnu saradnju sa obrazovnim institucijama zahvaljujući kojoj je realizirano niz projekata kojima su poboljšani uslovi za odvijanje nastave i stručno usavršavanje nastavnog osoblja,odnosno učenika i studenata.

Želeći nastaviti saradnju gradske uprave Bihaća sa obrazovnim institucijama u našoj zemlji, Šuhret Fazlić,gradonačelnik Bihaća , ugostio je dr. Ejupa Ganića, rektora Univerziteta Sarajevska škola za nauku i tehnologiju.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima zajedničke saradnje kroz realizaciju projekata koji bi bili usmjereni na poboljšanje infrastrukture, rekonstrukcije zgrada,razvoja turizma, zaštite životne sredine , podršku razvoju poslovnog okruženja i pomoći socijalno ugroženim osobama.

„Svakako da smo zainteresirani za svaki vid saradnje zahvaljujući kojem možemo realizirati projekte u našem gradu u oblastima koje su navedene za kandidovanje. SSST je cijenjena obrazovna institucija u našoj zemlji i svakako da može biti odličan partner gradu Bihaću u realizaciji projekata koje zajednički kandidiramo“-istakao je gradonačelnik Fazlić.