Nije podržan prijedlog Gradskog odbora: Klub vijećnika SDA u GV Bihać i dalje bez predsjednika?

Prije tačno mjesec dana portal USN.ba je pisao o nezadovoljstvu i podjelama unutar najbrojnijeg kluba vijećnika u Gradskom vijeću Bihać

 

Naime, kako smo tada pisali, većina od ukupno 11 vijećnika koja participiraju u Gradskom vijeću nije podržavala prijedlog Gradske organizacije SDA, Budimlić Asmira koji je ujedno bio i nosilac liste.

Prema stavu većeg dijela odabranih vijećnika, mjesto predsjednika Kluba je zaslužio vijećnik koji je dobio i najviše glasova na proteklim izborima, što je pokazatelj da uživa daleko najveće povjerenje biračkog tijela ove stranke. Nijaz Malkoč je 1.954 glasa bio ispred Budimlića koji nije iskoristio ni činjenicu da je bio nosilac liste.

Prema izvoru portala USN.ba, a bliskom Klubu vijećnika SDA u Gradskom vijeću Bihać na sjednici Kluba prijedlog da funkciju predsjednika obnaša Asmir Budimlić nije dobio potrebnu većinu, tek 4 vijećnika su bila ZA dok je 7 bilo suzdržano ili protiv. Očigledno je da grupa vijećnika ipak želi da uvaži volju građana, glasača i simpatizera ove stranke.

Za srijedu je zakazana sjednica Gradskog vijeća, a da li će najbrojniji klub vijećnika imati prijedlog svog predsjednika ostaje nam da vidimo.

Uzmemo li u obzir da SDA i SBB nisu dali svoje prijedloge za sastav i imenovanje radnih tijela, s obzirom na nezadovoljstvo opozicije sa raspodjelom komisija, očekuje nas veoma burna politička sedmica u Gradu Bihaću.