ŠOKANTNO: FIFA kaznila N/FS BiH i Edina Džeku!

Nakon nesretno izgubljena dva boda u posljednjim trenucima našeg gostovanja u Grčkoj, krovna svjetska fudbalska organizacija je pripremila još dva neugodna iznenađenja za sve navijače Bosne i Hercegovine. Naime, kako saznajemo, Disciplinska…

Nakon nesretno izgubljena dva boda u posljednjim trenucima našeg gostovanja u Grčkoj, krovna svjetska fudbalska organizacija je pripremila još dva neugodna iznenađenja za sve navijače Bosne i Hercegovine.

Naime, kako saznajemo, Disciplinska komisija FIFA-e je kaznila N/FS BiH sa dvije utakmice bez prisustva publike zbog transparenta uvredljivog sadržaja koji su okačili navijači Grčke. Da šok bude veći, Edin Džeko je kažnjen sa šest utakmica neigranja zbog nesportskog poteza – svlačenja šorca Sokratisa Papastathopoulosa.

U nevjerici, kontaktirali smo Johna Shite-Speakera iz Ureda za javnost Disciplinske komisije FIFA-e. Na našu konstataciju da je nelogično da Grci izvjese uvredljivi transparent, a kaznu dobije naš Savez, gospodin Shite-Speaker nam je odgovorio da ako tražimo logiku, treba da kontaktiramo FiFa (Filozofoski Fakultet), a ne FIFA-u.

Na pitanje zbog čega je Edin Džeko kažnjen sa čak šest utakmica neigranja, Shite-Speaker je odgovorio da je igraču ponuđeno da bira između te kazne i pranja Papastathopoulosovog donjeg veša na ruke. Iz izvora bliskog Dijamantu nisu htjeli ni potvrditi niti demantovati ovu vijest, ali smo saznali da je Džeko počeo razmišljati o tome da se prestane baviti fudbalom nakon što je vidio prljavštinu na Papastathopoulosovim gaćicama koje su izgledale kao da nisu mijenjane najmanje 20 dana.”

 

Svaka sličnost sa nekim osobama iz javnog života je slučajna i svi događaji u tekstu su neistiniti.