KORISNA JE I ZA ZDRAVLJE: Šest razloga zašto je brada super

Bez obzira na to volite li nositi bradu ili ne, trebali biste znati da brada ima brojne prednosti, a neke su čak i korisne za zdravlje.

1. Usporava starenje

Vjerojatno nikda niste razmišljali o tome, no brada blokira izžeđu 90 i 95 posto UV zraka zbog čega muškarci koji imaju bradu imaju manje bora, ali i manji rizik da obole od raka.

2. Sprečava urastanje dlačica

Svi muškarci koji se redovito briju znaju kakvu muku predstavljaju urasle dlačice, crvenilo i iritacija na licu. Oni koji puštaju bradu nemaju tih problema.

3. Muževniji izgled

Pripadnici obaju spolova smatraju da su muškarci s bradom muževniji od onih obrijanih lica. Imajte na umu i to da dužina brade igra važnu ulogu.

4. Štedi vrijeme

Muškarci koji se redovito briju tijekom života će ‘potrošiti’ oko 3.350 sati na brijanje.

5. Manji rizik od astme i alergije

Dlačice na licu zadržavaju dio prašine i peludi i tako sprečavaju da oni uđu u vaš respiratorni sustav. To znači da brada zadržava alergene izvan vašeg tijela, potencijalno umanjujući rizik od infekcija i bolesti.

6. Grije

Tijekom ljeta to nije prednost, no zimi svakako jest.

7. Održava kožu hidriranom

Muškarci koji se redovito briju isušuju kožu lica pa moraju nanositi kreme kako bi joj vratili vlagu. Muškarci koji imaju bradu to ne moraju jer im brada zadržava prirodne masnoće koje im vlaže lice.