Napitak koji snižava razinu lošeg kolesterola

Peršun se u svakodnevnoj pripremi hrane jelima dodaje kao sitna dopuna radi poboljšanja okusa, ali je zapravo odličan saveznik vašeg zdravlja.

On sadrži dvije skupine posebnih sastojaka, vrlo bitnih za zdravlje – prirodna eterična ulja i flavonide. Uz to, odličan je izvor vitamina C, A i K, pa se preporučuje da pojačate količinu peršina koju konzumirate za vrijeme sezone gripe i prehlade.

Također, peršunov list pokazao se kao izvrsno sredstvo u poticanju izlučivanja štetnih tvari iz našeg organizma i bolje cirkulacije.

Ali, ako čudotvornom peršunu dodamo i limun, vodu i malo sode bikarbone, dobićemo čudotvoran napitak koji smanjuje razinu lošeg kolesterola u krvi!

Sastojci: 1,5 litra vode,3 veze peršuna, 1 kg limuna, soda bikarbona.

Priprema: Limunovu koru dobro istrljajte sodom bikarbonom, kako biste uklonili nečistoće s kore. Najbolje je koristiti organski limun. Vodu prokuhajte i ostavite da se ohladi. Limun narežite na kriške, a peršun isjeckajte sitno i dodajte u hladnu vodu. Poklopite i ostavite da stoji u hladnjaku jedan dan. Na kraju, sve izmiksajte u blenderu i sipajte u staklenu teglu ili bocu.

Svakodnevno pijte po 100 ml i nećete vjerovati kojom brzinom ćete sniziti razinu kolesterola!