Ukoliko razmišljate o promjeni izgleda, ali ne želite farbate kosu već samo da je osvježite, ovi prijedlozi mogli bi vam pomognu …

Uskladite ten s bojom kose

Jedan od najboljih savjeta koji imamo za vas je da pažljivo birate nijanse pudera. Suviše svijetle nijanse učinit će da izgledate blijedo i ispijeno, a tamnije nijanse mogu na vašoj koži izgledatisuviše neprirodno i izvještačeno. Najbolje bi bilo da birate nijanse najsličnije vašem tenu.

Pramenovi

Kada posvjetljuju pramenove, učinite to tako da, kada vaša kosa raste, razlika između osnovne i svjetlijih nijansi ne bude suviše primjetna. Konzultirajte se s frizerkom jer ona najbolje zna što će vam odgovarati.

Isprobajte sombre efekt

Ombre i sombre trenutno su pravi hit, a izgledaju odlično i na tamnijoj kosi. Ovaj efekt teško je postići kod kuće (teže nego posvjetljivanje kose ili izvlačenje pramenova), pa vam preporučamo da posjetite frizerski salon. Potrebno je da prijelaz bude vrlo suptilan, a ne da je razlika između tonova suviše očigledna.

Koristite crnu šminku

S tim da ne pretjerate. Mnogi make-up stručnjaci navode da bi idealan izbor za žene s tamnijim očima i tamnijom kosom bila crna maskara i eyeliner jer će ih dodatno naglasiti.

Šiške

Postoji nešto predivno i dramatično u šiškama koje pokrivaju lice. Ako imate tamnu kosu a želite isprobati nešto novo, razmislite o šiškama. Samo par poteza škarama osvježit vaš izgled

Nosite modne detalje

Bez obzira na boju kose, šareni ili svijetli modni detalji uvijek će dodatno naglasiti vaš stil i reći nešto više o vašoj osobnosti. Uz tamnu kosu odlično idu tamno zelene i plave nijanse, kao i purpurna, pink, tirkizna i crvena boja. Ne zaboravite na trake za kosu – one će vašim odjevnim kombinacijama podariti dodatnu notu elegancije.

Crveni ili ljubičasti pramenovi

Oni se odlično slažu s crnom kosom i zahvaljujući njima izgledat jedinstveno i vrlo upečatljivo u svojoj okolini. Bordo nijanse najbolje će osvježiti kosu smeđe nijansi.
Izvor:centar zdravlja